Dit is wat je moet weten over het toepassen van betonstuc

Betonstuc laten plaatsen in je huis, het is mogelijk in iedere ruimte en ook op bijna alle ondergronden. Betonstuc wordt ook wel een zeer hoogwaardig pleistermateriaal genoemd. Het geeft een mooie uitstraling, maar ook ziet er wel een beetje stoer en robuust uit. Dit heeft te maken met het effect. Betonstuc is zeer geschikt voor de keuken en de badkamer en kan gezet worden als een alternatief voor bijvoorbeeld tegels. Maar wat is betonstuc eigenlijk en zijn er mogelijkheden voor jou? We leggen alles uit over betonstuc en de voordelen die het met zich meebrengt.

Betonstuc, wat is het eigenlijk?

Misschien heb je er niet eerder gehoord van betonstuc, dat is misschien ook niet eens zo gek. Heb je wel eens gehoord van beton cire? We zeggen vrij regelmatig betonstuc, maar dat is hetzelfde als beton cire. Betonstuc is eigenlijk een mortel gebaseerd op cement. Dit bestaat uit hele kleine en fijn beton deeltjes en bevat ook voor een deel hars. Als we dit aanmaken zul je zien dat het heel hard wordt. We zijn niet veel van het betonstuc nodig om het gewenste resultaat te behalen. Met kleine lagen van 2 à 3 millimeter kunnen wij het betonstuc toepassen op vloeren, muren en zelfs op een wastafel en badkamermeubelen. We kunnen het betonstuc een kleur geven door het toevoegen van een pigment poeder. Het betonstuc is waterdicht, hoewel deze bepaald wordt door een goede impregneer en een coating. Als we deze hanteren kan het betonstuc heel erg lang meegaan.

Is beton cire geschikt voor alle ondergronden?

We zouden kunnen zeggen dat beton cire op bijna alle soorten ondergronden toegepast kan worden. Er is wel een belangrijke vereiste voor de ondergrond, deze dient namelijk stevig en stabiel te zijn. Daarnaast is het van belang dat het beton cire zich kan hechten, waardoor het zeer verstandig is eerst een primer door ons te laten plaatsen. Je kunt zelf beter niet aan het plaatsen van beton cire gaan beginnen, omdat dit geen eenvoudige klus is. Er zijn namelijk allerlei zaken waar we rekening mee dienen te houden, waardoor het een echt precisiewerk is. Wil jij honderd procent zeker zijn van een stukje vakwerk, dan is het handig het betonstuc door een van onze specialisten te laten plaatsen. Je kunt bij ons een offerte op maat laten maken, dit is natuurlijk helemaal vrijblijvend.

Betonstuc

Verschillende kleuren en afwerkingen

We hadden al gezegd dat de kleur bepaald wordt door een pigment poeder. Bijna alle natuurlijke tinten zijn mogelijk als we kijken naar het kleurenpalet. De kleuren verschillen natuurlijk wel, want er zijn ontzettend veel grijstinten. Een graniet kleur of een steenachtige kleur behoort ook tot de mogelijkheden. De afwerking van beton cire kan op meerdere manieren. Je kunt denken aan een strakke effen look, maar ook een look met een soort werkje. Dit noemt men trouwens een gewreven effect. Dit laatste lijkt net iets robuuster dan een effen look, hoewel beide ontzettend mooi zijn om toe te passen.

Welke voordelen kent betonstuc?

  • Een prachtige uitstraling zonder naden.
  • De afwerking is volledig waterdicht.
  • Het kent een schimmelwerende eigenschap.
  • Sterk, maar ook erg slijtvast.
  • Betonstuc kan tegen vet en zuur, maar pas niet alles toe.

Het reinigen van beton cire

Men denkt vaak dat het reinigen van beton cire een ingewikkeld karwei is, maar wij kunnen je vertellen dat het juist een zeer eenvoudige klus is. Je kunt beton cire met bijna alle schoonmaakmiddelen schoonmaken, zoals onder andere een allesreiniger. Let wel op, want chloor is absoluut niet aan te raden bij schoonmaken van beton cire. Schuurmiddelen zou je met de nodige voorzichtigheid kunnen gebruiken, maar doe dit vooral niet te vaak. Je wilt namelijk wel voorkomen dat je de coating beschadigd, want als je de coating weg schuurt met een schuurmiddel kan er vuil en vocht in het oppervlak trekken. Net als chloor is een antikalkmiddel ook niet aan te raden voor het schoonmaken van de oppervlaktes.

Prijzen van betonstuc

Het is op voorhand niet direct te zeggen wat het gaat kosten betonstuc te laten plaatsen, want dit hangt van verschillende factoren af. De ondergronden, maar ook de ruimte en de hoeveelheid spelen hierin een belangrijke rol. We kunnen wel alvast vertellen dat de prijzen ten aanzien van producten met eenzelfde werking niet heel veel goedkoper zijn, als dat van ons. Wij zullen bij het maken van een offerte rekening houden met alle factoren, zoals het aantal vierkante meters dat mag wordt voorzien van betonstuc. Ook houden we rekening met de ondergrond en de afwerking.