De voordelen van een betonlook badkamer

Wil jij geen standaard badkamer en hou jij wel van een beetje een luxe uitstraling in je badkamer? Dan is een betonlook badkamer echt iets voor jou, het straalt namelijk luxe uit. Daarbij komt dat er heel veel voordelen zitten aan een betonlook badkamer. Dingen waar jij waarschijnlijk niet direct hebt stil gestaan. We vertellen onze klanten graag over de voordelen, maar ook over de vele mogelijkheden die het te bieden heeft. Als je al op zoek was naar een bedrijf dat dit voor jou zou kunnen realiseren kun je direct stoppen met zoeken, want wij verzorgen een betonlook badkamer tot in de puntjes. Ook voor andere ruimtes die jij graag zou willen voorzien van een betonlook ben jij bij ons aan het juiste adres.

Betonlook badkamer

Een betonlook badkamer is natuurlijk een hele goede keuze, deze heeft namelijk helemaal geen naden kieren of andere rare oneffenheden. Een betonlook badkamer creëren we door beton cire te gebruiken, hoewel dit in de volksmond ook wel gewreven beton genoemd wordt. Dit is namelijk de letterlijke vertaling ervan. Wist je dat deze techniek uit Frankrijk komt van oorsprong? In het verleden was beton cire vrij dik van structuur, maar door de ontwikkelingen kunnen wij het tegenwoordig in mooie en strakke lagen aanbrengen. Je bent slecht een laagdikte nodig van een paar millimeters, hierdoor is het zeer geschikt voor een betonlook badkamer.

Een hygiënische en naadloze badkamer

Wij brengen de betonlook naadloos aan, waardoor je ook gelijk het voordeel hebt van een hygiënische badkamer. Omdat het naadloos is zul je merken dat de badkamer een bepaalde rust uit gaat stralen, misschien zelfs wel dan met voegen in je badkamer. Het onderhouden van de betonlook badkamer is zeer eenvoudig te noemen, omdat je het gewoon af kunt nemen met een doek en zo nodig een beetje allesreiniger.  Voortaan hoef je niet meer aan de slag om de voegen te schrobben, dat betekent dat je veel tijd kunt besparen.

Betonlook badkamer

Verschillende uitstralingen

Iedere badkamer is ander, maar je kunt zelf besluiten welke uitstraling jouw badkamer gaat krijgen. Dit heeft te maken met de kleuren die je graag zou willen, ook als je een iets minder natuurlijke kleur wilt. Naast alle verschillende kleuren kun je ook nog kiezen voor een bepaalde structuur. Wij kunnen namelijk een gladde egale betonlook creëren, maar ook is het mogelijk om een effect toe te passen. Weet jij al of je wilt gaan voor een rustige look of juist een stoere, robuuste uitstraling?

Het grootste voordeel

Misschien wel het grootste voordeel van een betonlook badkamer is de waterdichtheid. Wij zorgen er namelijk voor dat er na het plaatsen van de beton cire een speciale coating laag wordt aangebracht. In sommige gevallen werken we met een coating en een laklaag, hierdoor worden de wanden waterdicht. Doordat we deze technieken toe kunnen passen kan het zelfs worden toegepast op een douchemuur. Denk hierbij, maar eens aan de douchecel.

Nog even de voordelen op een rijtje

Een betonlook badkamer kent nu eenmaal vele voordelen, waardoor het ook geschikt is voor jouw badkamer. Daarom hebben we hieronder nog even de voordelen op een rijtje gezet:

  • De wanden worden volledig naadloos, waardoor het onderhoud een zeer eenvoudige klus wordt.
  • Alle wanden en vloeren krijgen een unieke uitstraling. Dit wil zeggen dat er niet een badkamer te vinden is met dezelfde uitstraling.
  • Helemaal waterdicht, waardoor het overal in de badkamer is toe te passen.

Het onderhoud van een betonlook badkamer

Natuurlijk is het niet zo dat er helemaal geen onderhoud meer nodig is na het toepassen van beton cire. Het is handig het af en toe wel te reinigen, maar let op dat je niet aan de slag gaat met agressieve schoonmaakmiddelen. Met agressieve schoonmaakmiddelen bedoelen we chloor, bleek en zelfs ontkalkmiddelen. Je kunt het beste schoonmaken met middelen die PH neutraal zijn in combinatie met een zachte doek. Het is ook niet verstandig schuursponzen of andere harde hulpmiddelen, zoals borstels te gebruiken. Je zou de laag kunnen beschadigen als je wel aan het werk gaat met harde schuursponzen en agressieve schoonmaakmiddelen. Probeer dit, daarom zo goed als mogelijk te voorkomen. Het is een stukje behoud van je badkamer, waardoor de beton cire heel erg lang mee zal gaan.

De prijzen van een betonlook badkamer

Om te bepalen hoe hoog de prijs is om jouw badkamer op te knappen, raden we je aan een vrijblijvende offerte te laten maken. De prijzen hangen namelijk van verschillende factoren af, waaronder de grote van de badkamer.