Binnen 24 uur

U ontvangt altijd binnen 24 uur een offerte

Hoogste kwaliteit

Voorstel op maat

U ontvangt altijd een volledig op maat gemaakt voorstel

Wat is een gietvloer precies?

Waarschijnlijk bent u helemaal toe aan een nieuwe vloer. Uw oude vloer is volledig versleten, gedateerd of u heeft net een nieuwbouwwoning gekocht. Vloeren zijn er in alle soorten en maten. Zo heeft u vloeren van hout, laminaat of vloerbedekking. Maar op welke vloer moet u gaan richten? Heeft u weleens van gietvloeren gehoord? Tegenwoordig zijn gietvloeren steeds meer in opkomst en worden ze steeds meer geplaatst. Door de moderne uitstraling worden ze meer gekozen dan bijvoorbeeld laminaat. Bent u benieuwd wat een gietvloer precies is? Dan leggen wij u dat uit!

Wat houdt het in?

U heeft gietvloer vast wel gezien bij iemand thuis of in een  bedrijfspand. Wellicht overweegt u op dit moment om over te gaan op het aanschaffen van een gietvloer. Maar wat is een gietvloer nu precies? Gietvloeren zijn vloeren met een moderne uitstraling en volledig naadloos. Een gietvloer wordt aangebracht door het gieten van een stof op een ondervloer, die vervolgens uithardt. Een gietvloer wordt dus niet gelegd, maar gegoten. Gietvloeren worden gegoten met onder andere kunststof, beton, polyurethaan of epoxy. Soms wordt er ook gewerkt met een mengsel van polyurethaan en cement.

Een gietvloer kunt u aan een aantal dingen herkennen:

  • Hygiëne: De vloer is gemakkelijk schoon te houden door middel van stofzuigen of dweilen met water.
  • Geluiddempend: Een gietvloer is volledig geluiddempend en zorgt dus voor veel rust in huis. Zeker met (jonge) kinderen is dat erg prettig.
  • Uitstraling: Door een gietvloer te leggen, krijgt het huis gelijk een strakke en moderne uitstraling.
  • Brandveilig: Een gietvloer vat geen vlam en is dus volledig brandveilig.
  • Soorten en kleuren: Een gietvloer kan helemaal naar persoonlijke smaak en wens gelegd worden.
  • Vloerverwarming: Een gietvloer is prima te combineren met vloerverwarming. Let er wel op dat die eerst wordt gelegd en daarna pas de gietvloer.

Verschillende gietvloeren

Gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende materialen. Een gietvloer kan dus helemaal naar persoonlijke smaak gemaakt geworden. De bekendste gietvloeren zijn epoxy of polyurethaan. Ook zijn er andere toepassingen beschikbaar namelijk cementgebonden en mortex.

Polyurethaan (PU)

Polyurethaan vloeren worden veelal afgewerkt met een matte aflak laag. Een polyurethaan vloer wordt meestal gebruikt in woningen of kantoorpanden. Ook deze vloer kan snel verkleuren en is niet krasbestendig. Polyurethaan is wel steviger materiaal, in tegenstelling tot epoxy vloeren.

Mortex

Deze kan je herkennen bij onder andere zwembaden, douches en badkuipen. Dat komt doordat het materiaal waterdicht is. Doordat de vloer waterdicht is, is hij prima te gebruiken in vochtige ruimtes, mocht je daar een gietvloer willen gieten. Doordat de vloer bestaat uit cement, toeslagstoffen en kalk, is hij na het aanbrengen direct waterdicht.

Geschikt voor bedrijven en particulieren?

Een gietvloer is volledig naadloos en speciaal ontwikkeld voor loodsen en fabrieksgebouwen. Daarmee waren gietvloeren ook erg geschikt voor bedrijven. Gietvloeren zie je dan ook vaak terug in bijvoorbeeld sportscholen, magazijnen of garages etc.

Tegenwoordig is de gietvloer ook steeds meer in opkomst bij particulieren waardoor het ook veel geplaatst wordt in woningen. Dit mede doordat gietvloer veel voordelen met zich meebrengt zoals gebruiksvriendelijkheid en geluiddempend is. Wel moet u er rekening mee houden met het feit dat gietvloeren niet overal geplaatst kunnen worden. Niet ieder pand is namelijk geschikt voor het plaatsen van een gietvloer. Gietvloeren zijn erg gevoelig voor scheuren wanneer het pand kan bewegen, zoals wolkenkrabbers of panden op grote hoogten. Laat een gietvloer daarom altijd plaatsen door een ervaren professional want voor het plaatsen van een gietvloer wordt er eerst een werkbezoek gehouden om te kunnen beoordelen met betrekking tot het plaatsen van gietvloer.

Makkelijk schoon te houden?

Een groot voordeel van gietvloer is dat het erg makkelijk schoon te houden is. Het vuil is heel erg makkelijk weg te halen. Dat komt mede doordat de vloer naadloos is. Er kan zich dus geen vuil ophopen in de voegen of naden. Andere vloeren zijn, in tegenstelling tot een gietvloer, wel veel moeilijker schoon te houden. Dat komt doordat hier wél vuil kan ophopen in de naden en voegen. En denk eens aan een vloerbedekking, dat is ook veel moeilijker schoon te maken dan een gietvloer.

Conclusie

U weet nu dat gietvloeren worden gegoten met speciaal daarvoor bestemd materiaal, gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Onderzoek alleen grondig waar u de gietvloer geplaatst wilt hebben en of deze ruimte geschikt is en hiervoor moet je een professional inschakelen. Kortom: een gietvloer is zeker helemaal aan te brengen naar uw persoonlijke smaak en wensen. Uw huis of bedrijfspand zal al snel een moderne en unieke uitstraling krijgen.

Offerte aanvragen